DOLAR 34,2271
EURO 37,2249
ALTIN 2998,464
BIST 8793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mobil cihaz kullanıyorsunuz! Uygulamamızı indirerek daha iyi bir deneyim yaşayın.

İYİ Parti Milletvekili: Çiftçi sayısı azalıyor, borçlar artıyor

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri’de azalan çiftçi sayısına dikkat çekerek, çiftçilerin bankalara olan borçlarının arttığını belirtti. Ataş, çiftçi borçlarına yönelik çalışma yapılmadığı sürece çiftçilerin toprağı terk edeceğini ve ülkede tarım yapacak çiftçi bulunmayacağını söyledi.

31.05.2024 11:10
48
A+
A-

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri’de azalan çiftçi sayısına dikkat çekti. Kayseri’de bankalara en fazla borcu olan kesimin de çiftçiler olduğunu belirten Milletvekili Ataş, “Çiftçi borç ve faizlerine yönelik bir çalışma yapılmadığı sürece borçlar artmaya devam edecek, çiftçi toprağı terk edecek, ülkede tarım yapacak çiftçi bulunmayacak” dedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada çiftçi sayısının azaldığını söyledi. Türkiye’de çiftçi sayısı ve tarım alanları hızla azaldığını belirten Ataş, çiftçi borçlarının da aynı hızla arttığına dikkat çekti.

“BDDK’ya göre en borçlu kesim çiftçiler”

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre 2023 yılı sonu itibarıyla bankalara en fazla borcu olan sektörün yaklaşık 11 milyar lirayla ziraat ve balıkçılık sektörü olduğunu kaydeden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri örneği verdi. Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te yaptığı konuşmada, “Seçim bölgem Kayseri’de de en fazla borcu artan sektör tam yüzde 86,6 oranıyla yine ziraat ve balıkçılık sektörü olmuştur” ifadelerini kullandı.

“Kayseri’de son bir yılda 700 çiftçi daha çiftçiliği bıraktı”

Çiftçilerin ekonomik olarak sıkıntı içerisinde olduklarını ve kazandıklarını borç ve faize verdiklerini dile getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Çiftçiler toprağını terk etmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Şubat 2024 verilerine göre seçim bölgem Kayseri’de çiftçi sayısı önceki yıla göre yüzde 7,9 oranında azalmış, son bir yılda 700 çiftçi daha çiftçiliği bırakmıştır. Çiftçi borç ve faizlerine yönelik bir çalışma yapılmadığı sürece borçlar artmaya devam edecek, çiftçi toprağı terk edecek, ülkede tarım yapacak çiftçi bulunamayacaktır” diyerek, AKP iktidarına uyarılarda bulundu. – KAYSERİ


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.