DOLAR 34,077
EURO 38,065
ALTIN 2836,199
BIST 9975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mobil cihaz kullanıyorsunuz! Uygulamamızı indirerek daha iyi bir deneyim yaşayın.

Aydınlı Lise Öğrencisi Şevval Çeltik, Dünya Şampiyonu Oldu

Aydın’da lise öğrencisi olan 17 yaşındaki Şevval Çeltik, hem tekvandoda hem de kick boksta milli sporcu olarak başarılar elde etti. Son müsabakada aldığı 2 altın ve 1 gümüş madalya ile Aydın’ın gururu oldu. Şevval Çeltik, hedefinin 2028 ve 2032 olimpiyatlarında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirtti. Aynı zamanda Uluslararası Akdeniz Oyunları Kick Boks Şampiyonası’nda da başarılı bir performans sergileyen Şevval, toplamda 5 madalya kazanarak önemli bir rekora imza attı.

30.05.2024 15:56
70
A+
A-

Aydın’da lise öğrencisi 17 yaşındaki Şevval Çeltik, Aydın’a dünya şampiyonluğu kazandırdı. Hem tekvandoda hem de kick boksta milli sporcu olan Şevval son müsabakada aldığı 2 altın 1 gümüş madalya ile Aydın’ın göğsünü kabarttı.

İstanbul’da 15-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında 42 Ülkeden 3001 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen, 9. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası müsabakalarında katıldığı 3 kategoride 2 altın 1 gümüş toplam 3 madalya kazanan Şevval Çeltik hedefinin 2028 ve 2032 olimpiyatlarında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edip İstiklal Marşı’mızı okutmak olduğunu söyledi.

Aynı zaman diliminde gerçekleştirilen Uluslararası Akdeniz Oyunları Kick Boks Şampiyonası’nda katılarak adeta fırtına gibi esen ve Türkiye adına yarışan Milli Sporcu Şevval Çeltik, her iki Uluslararası organizasyonda 3 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya ile erişilmesi güç bir rekora imza attı. – AYDIN


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.